Kezdeti lépések
Avagy hogy startolt el a YourGreenProject

cover2.jpg

Kedves Olvasóink! 

Bizonyára találkoztatok az elmúlt napokban a cikkekkel, rövid videókkal amelyeket megosztottunk Facebook oldalunkon.

Ebben a bejegyzésben egy rövid összefoglalót olvashattok ezekről, illetve háttérinformációkkal készültünk nektek, hogy mi is volt a célunk ezek megosztásával.

 

Elsőként a Greenpeace kezdeményezését osztottuk meg veletek, mely a légszennyezettség csökkentését tűzte ki céljául. A cikkükből kiderül, hogy a budapesti lakosok a légszennyezettséget tartják a legnagyobb környezetvédelmi problémának, 72%-uk említette a legfontosabb problémaként, melynek kiváltó okaként a gépjárművek által kibocsájtott károsanyagot, szmogot, és a gyárak által kibocsájtott szennyező levegőt említik.

A Greenpeace ezért egy petíciót indított, mellyel el szeretné érni, hogy fokozatosan kitiltsák a régi, szennyező járműveket Budapestről.

Hogy mit tehetünk mi ennek támogatására? A  város vezetésének címzett petíciót itt találod! 

Ha egyetértesz a kezdeményezéssel, javasoljuk, hogy csatlakozz a petícióhoz!

 

Ez után egy videót osztottunk meg arról, hogy hogyan nyerné vissza a természet az életterét, amennyiben eltűnnének az emberek a Földről. Mindenképpen egy elgondolkoztató videó, érdemes megnézni, mert sok gondolatot kaphatunk belőle a természet erejéről.

 

Következő bejegyzésünkben a Mályi Madármentő Állomás fecskékről szóló cikkjét osztottuk meg. Tudtátok például, hogy egy fecske évi 1 kg rovart pusztít el, ezáltal védi az embereket és az állatokat is olyan betegségektől, mint a szívféreg? Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy egy fecske mennyit segít az embereknek, és fontos, hogy békében éljünk velük együtt. Támogatni tudod ezt az ügyet is akár a bejegyzés megosztásával, akár csak ennek a fontos ténynek az észben tartásával! Sokat segít az is, hogyha nyitott szemmel járunk, és ha tapasztaljuk, hogy egy fecske, vagy esetleg bármilyen madárcsalád veszélyben van, madármentő szervezetekhez fordulunk, akik profi segítséget nyújtanak a bajba jutott állatoknak!



Végezetül pedig, hogy miért is osztottuk meg ezeket a cikkeket.

Célunk az volt, hogy azáltal, hogy ezeket megosztjuk veletek, adunk egy keretet az egész projektünknek, megteremtünk egy közös alapot, amelyen el tudunk indulni a zöldebb mindennapok felé. Szeretnénk felhívni a figyelmeteket ezekre a gondokra, és elgondolkoztatni mindenkit, hogy milyen irányba is halad az emberiség, és a bolygónk jelenleg.

Azonban nem szeretnénk senkit se túlzottan elkeseríteni, lehangolni, sőt! Épp ellenkezőleg, nagy célunk megmutatni, hogy mi, mint átlagos, sűrű mindennapokat élő és elfoglalt egyetemisták mit tehetünk a környezetünk érdekében, hogy mik azok az apró, de konkrét és elérhető lépések, amiket nap mint nap alkalmazhatunk.

Reméljük velünk tartotok ezen az úton, melyet személyes zöldülési projektnek nevezünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://yourgreenproject.blog.hu/api/trackback/id/tr414671965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

YourGreenProject

Friss topikok

  • midnight coder: @Ad Dio: Na ja. Vagy üssünk agyon minden nap egy atomellenes környezetvédőt, azzal is sok CO2 megs... (2019.05.06. 07:50) Felelősségteljes utazás
  • YourGreenProject: @clemens: Teljesen egyetértünk, tényleg ez lenne a lényeg, pontosan ezt igyekeztünk kiemelni az ut... (2019.03.22. 23:33) 1. Kihívás: Mennyi hulladékot termelsz?
süti beállítások módosítása