Milyen maradékot ehet a kutya?

blogpost_cover11_1.jpg

Kedves Olvasóink!

Valószínű mindenkivel előfordult már, hogy az étkezés során megmaradt valami a tányéron. Ha már senkinek sem kellett és a hűtőbe sem tettük vissza, akkor a kukában végezte az adott étel.

A mostani bejegyzésünknél előnyben vannak a kutyatartók, ugyanis azt gyűjtjük össze, hogy miket adhatunk oda kedvencünknek a tányérunkon megmaradt ételekből. Így kevesebb hulladékot termelünk és az ételpazarlást is csökkentjük.

Fontos elsőként kiemelni, hogy lehetőleg a fűszereket kerüljük, mert nem tesz jót a kutyáknak.

Lássuk tehát, milyen ételmaradékot adhatunk nekik:

  • Gabonafélék: a főtt rizs, zab, árpa, köles segíti az emésztést és jó rostforrás, ezeket nyugodtan adhatjuk. Fontos, hogy alaposan legyen megfőzve.

  • Tésztafélék: A főtt tészta szintén adható, jó szénhidrátforrást jelent.

  • Tejtermékek: A laktózmentes tejtermékek adhatóak, ugyanis a kutyák többsége érzékeny a laktózra, így a tejtermékek puffadást és hasmenést okozhatnak. A kefír, sajt, natúr joghurt kevesebb laktózt tartalmaz, mint a tej, de ezekből is inkább a laktózmentes változatot válasszuk.

  • Húsok: A húsok közül jól megfőzve mindegyik adható, de figyeljünk arra, hogy ne legyen túlfűszerezve. Legjobb a natúr főtt hús.

  • Halak: A főtt és teljesen szálkamentes hallal nincsen semmi probléma, hasznos vitaminokat tartalmaz.

  • Csontok: Főtt csontok közül kerüljük a csöves csontokat (pl: nyúl és csirke), mert ezek főzés/sütés után szilánkosan törnek és felsérthetik a kutya száját és beleit. A főtt marha és sertéscsont adható, de csak mértékkel, mert székrekedést okoz.

  • Virsli: Főleg jutalomként arathat nagy sikert kedvencünknél.

  • Gyümölcsök: Kis mennyiségben a legtöbb adható (kivéve szőlő). Ideális az alma, azonban a magokat szedjük ki belőle.

  • Zöldségek: Kis mennyiségben sárgarépa, karfiol, cukkini, karalábé, cékla, paprika adható, azonban a hüvelyeseket, a krumplit és a hagymát ne adjuk oda semmiképpen.

  • Főtt tojás: Vitaminforrás, adható a kutyáknak.

 

dsc_0241.JPG

Források:

https://www.harmonet.hu/szepseg-egeszseg/69198-5-taplalasi-tevhit-es-9-mergezo-etel,-amit-soha-nem-adhatunk-a-kutyaknak!.html

http://www.kutyapont-kutyakozmetika.hu/kutyakozmetika-blog/mit-ehet-a-kutya/

https://www.life.hu/csalad/20140312-8-dolog-amit-ne-adj-a-kutyanak.html

A bejegyzés trackback címe:

https://yourgreenproject.blog.hu/api/trackback/id/tr214764292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

YourGreenProject

Friss topikok

  • midnight coder: @Ad Dio: Na ja. Vagy üssünk agyon minden nap egy atomellenes környezetvédőt, azzal is sok CO2 megs... (2019.05.06. 07:50) Felelősségteljes utazás
  • YourGreenProject: @clemens: Teljesen egyetértünk, tényleg ez lenne a lényeg, pontosan ezt igyekeztünk kiemelni az ut... (2019.03.22. 23:33) 1. Kihívás: Mennyi hulladékot termelsz?
süti beállítások módosítása