Whose green project?
avagy miről is lesz szó

cover1.jpg

Kedves Olvasóink!

Üvözlünk Titeket a Your Green Project blogon, ahol segítséget szeretnénk nyújtani ahhoz, hogy hogyan is éljétek (nem csak) egyetemistákként a mindennapjaitokat környezettudatosan. Nem kell megijedni, itt nem arra gondolunk, hogy holnaptól minden növényi hulladékot komposztálnotok kell, és soha többé nem vásárolhattok szupermarketekben. Segíteni szeretnénk nektek abban, hogy milyen kisebb lépésekben juthattok el oda, hogy környezettudatosnak hívhassátok magatokat.

Ebben a félévben egy tantárgyunk keretében egy közösségi média projektet menedzselünk, a téma azonban szabadon választott. Hogy miért is gondoltunk a Your Green Projectre? Hadd meséljek el egy történetet. A múlt héten néhány régen nem látott barátommal ültünk össze egy jó hangulatú sörözésre, hiszen közel egy éve, hogy megszereztük a diplománkat, és azóta sajnos külön utakat járunk, nem gyakran látjuk egymást. A vendéglátóhelyen, a pultnál állva a tekintetem az oda kitett hatalmas mennyiségű szívószálra esett, és részben az általam tavaly megismert szívószálmentes augusztus, és az akkortájt látott teknősös videó (tudjátok, amikor az orrából műtik ki a szívószálat) hatására, elejtettem egy fél mondatot, hogy én biztosan nem fogok használni szívószálat, nem tartom túl környezetbarát megoldásnak. A beszélgetés asztalunkhoz visszatérve a környezetvédelemre terelődött. De mesélhetném azt is, amikor elmentem meglátogatni nagyszüleimet a Budapesttől alig 20 km-re levő otthonukba, és az egész úton az ablakon kifelé bámulva végig csak szemetet láttam a sínek mellett.

Lehet, hogy az olyan méretű problémák, mint az óriási mennyiségű műanyaghulladék, és miatta a tenger élővilág fennmaradásának súlya a vállunkon nyomasztóan hathat, de úgy gondoljuk, hogy kisebb lépésekben könnyebben megvalósítható számunkra is a környezettel való törődés. Ennek szellemében hoztuk létre az oldalt, a Your Green Projectet, hogy segíthessünk nektek, és magunknak is abban, hogy napról-napra, egy-egy kisebb szokás megváltoztatásával mi is lépéseket tehessünk egy fenntarthatóbb jövő felé.

Terveink szerint a tartalom sokszínű lesz, tudományos, a környezeti problémák relevanciáját alátámasztó cikkektől, a pénztárcabarát és természetes alapanyagokból készült ételeken át, apró praktikákig, tippekig, amiktől napról-napra tudatosabbá és ezzel együtt egészségesebbé válhatunk saját magunk és a környezetünk érdekeit egyaránt figyelembe véve.

 

Tartsatok velünk ti is, hogy napról napra zöldebbek legyünk.

Your green project is our green project.

Anna

Ági

Kriszti

Emese

Gergő

A bejegyzés trackback címe:

https://yourgreenproject.blog.hu/api/trackback/id/tr5914658663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

YourGreenProject

Friss topikok

  • midnight coder: @Ad Dio: Na ja. Vagy üssünk agyon minden nap egy atomellenes környezetvédőt, azzal is sok CO2 megs... (2019.05.06. 07:50) Felelősségteljes utazás
  • YourGreenProject: @clemens: Teljesen egyetértünk, tényleg ez lenne a lényeg, pontosan ezt igyekeztünk kiemelni az ut... (2019.03.22. 23:33) 1. Kihívás: Mennyi hulladékot termelsz?
süti beállítások módosítása